Nieuws

Nieuwe techniek voor ultradunne poederlaag

Zowel voor diverse huishoudelijke producten waaronder (af)wasmiddelpods, als voor levensmiddelen zoals koekjes, maken gebruik van poedercoating, waardoor de producten niet aan elkaar plakken. Doorgaans is deze laag een honderdste tot driehonderdste millimeter dik.

Door gebruik van natuurkundige wetten hebben we deze laag terug weten te brengen tot enkele µm. Het bepoederen van bakplaten gebeurt meestal door er een laag bloem overheen te strooien, waarna de overtollige bloem er weer afgeschoven moet worden door de plaat te kantelen. De bloem wordt daarna hergebruikt. We hebben een techniek ontwikkeld, waardoor er een heel dun laagje bloem gecontroleerd op de plaat geblazen wordt, waardoor kantelen niet meer nodig is.

Deze techniek is daarnaast heel goed bruikbaar bij (af)waspods. Zonder dit laagje poeder, plakken de pods aan elkaar. Als er te veel poeder om de pods zit, zien ze er onaantrekkelijk uit en loop je kans dat er een laagje poeder op de bodem van de verpakking blijft liggen. Daarom is het belangrijk dat de laag onzichtbaar aanwezig is. Door deze manier van `bepoederen´ ontstaat een film van slechts enkele µm: Onzichtbaar en uiterst effectief.

Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe techniek voor ultradunne poederlaag