Over MRS Projects

De geschiedeins van MRS Projects
In 1894 is Jacobus Moors zijn smederij begonnen in het centrum van Mill. Op 15 jarige leeftijd ging Jacobus junior meewerken en zorgde ervoor dat deze werkplaats uitgegroeide tot een staalconstructiebedrijf voor machinehallen. Met de input van zoon Christiaan, is Moors zich eind jaren ´70 gaan onderscheiden door zich te gaan richten op het produceren van machinedelen. Begin jaren ´90 werd het aanbod uitgebreid met het produceren van complete machines en productielijnen.

Karel van der Leegte
Karel is van huis uit gereedschapsmaker. “Metaalbewerken is zijn passie, het zit ´m in zijn bloed” licht zoon Carel toe. Na technische en commerciële studies, is hij in de metaal gaan werken bij zijn neef Gerard van der Leegte in Eindhoven. Na enkele jaren stapte hij over naar het Electrobedrijf van zijn zwager in Uden.

De bouw bleek niets voor hem. In 1990 had hij een afspraak bij Moors b.v. voor een sollicitatiegesprek. Direct bij het binnengaan van de fabriekshal van Moors zei mijn vader: “Ik moest even het metaal ruiken en voelen, ik heb dat zó gemist!” Pa is de volgende dag bij Moors begonnen. Het klikte tussen hen. Christiaan nam hem overal mee naar toe, van leveranciers en klanten tot vele beurzen.” In 1994 heeft Karel het bedrijf overgenomen. “Inmiddels heeft mijn vader mega verstand van het vak en een enorm netwerk opgebouwd.”

Een (h)echt familiebedrijf
Sinds 2007 werkt zoon Carel bij Moors. Als kind veegde hij in het weekend de ijzerkrullen bij elkaar, zodat de metaalbewerkers op maandag direct aan de slag konden. Naast zijn technische en commerciële opleidingen bleef hij in de fabriek helpen. Na enige tijd ergens anders gewerkt te hebben, is hij toch weer terug gekeerd naar Moors. “Blijkbaar is de passie voor metaalbewerken erfelijk.” Inmiddels leidt hij met zijn vader het bedrijf, bijgestaan door zijn moeder die op de afdeling administratie werkt. Door de constante groei van de onderneming, is Moors in 2012 verhuisd naar de Parallelweg, uiteraard in Mill.

Moors blijven heten of veranderen in Van der Leegte?
Over deze vraag is menig maal gediscussieerd: Er werkt geen Moors meer in het bedrijf terwijl er twee Van der Leegtes aan het roer staan. Van der Leegte is een bekende naam in Brabant als het gaat over succesvolle en betrouwbare ondernemingen. Doorslaggevend is echter het feit dat Moors Mill inmiddels een bekende naam is die staat voor betrouwbaar vakwerk. Het blijft dus Moors.

Mede door het feit dat met name buitenlandse klanten de naam `Moors´ gemakkelijker kunnen uitspreken. Moors Mill BV exporteert 70% van zijn omzet wereldwijd. Bovendien zijn de technische dossiers van de gefabriceerde machines voorzien van de naam `Moors.´

Bedrijfscultuur
Moors is van begin af aan al een familiebedrijf. Mede daardoor is de cultuur binnen het bedrijf altijd hetzelfde gebleven: “We vinden het belangrijk om goed met het personeel om te gaan. We waarderen hun kwaliteiten en hun inzet.” Dat dat niet alleen mooie woorden zijn, blijkt uit het feit dat er bijna geen verloop is onder de werknemers. “André werkt hier al 56 jaar. Inmiddels is hij allang met pensioen, maar hij komt toch regelmatig mee helpen, hij wil niet stoppen. Onze werknemers zijn heel loyaal, ze verstaan stuk voor stuk hun vak en hebben een zeer hoog niveau. Doordat ze oplossingsgericht denken, weten ze zelfs grote uitdagingen tot een goed resultaat te brengen.”

Sinds 2017 gaat Moors verder met een nieuwe naam: MRS Projects.